به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام و المسلمین سید صدرالدین قبانچی با اشاره به اینکه تجاوز صهیونیستهای اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی ایران، در سحرگاه روز جمعه رخ داد، گفت: این تجاوز، مقاومت ایران و عدم تسلیم شدن آن در برابر فشارهای بزرگ را آشکار کرد. این تجاوز، ناامیدی از امتیازدهی و شکست سیاسی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه این تجاوز، ضعف و ناتوانی دشمن را آشکار کرد، گفت: این تجاوز، صفوف ایرانیان را به شگفتآورترین شکل متحد کرد، چرا که مردم ایران، قوی و استوار در ایمان، زن و مرد، به خیابانها آمدند و همگی شعار «مرگ بر اسرائیل» را سر دادند. این وحدت، دستاورد بزرگی است. این تجاوز، به این مردم مقاومت بیشتری بخشیده است و این، تنها ایمان را افزایش میدهد.
امام جمعه نجف اشرف افزود: این تجاوز، پایان رژیم غاصب را تسریع کرد و پروژه عادیسازی روابط و دوستی با اسرائیل را با شکست مواجه کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین قبانچی تأکید کرد: عراق در کنار ایران خواهد ایستاد، زیرا این نبرد، نبردی جغرافیایی یا قومیتی نیست، بلکه نبرد اسلام و مذهب است و این نبرد علی و خیبر است و ما، شیعیان امام علی (ع)، در کنار امام علی (ع) ایستادهایم.
وی در بخش دیگر سخنان اشاره کرد: برخی از نمایندگان فرقه گرا و اموی دوست، خواستار لغو تعطیلی رسمی عید غدیر هستند. ما از مجلس نمایندگان عراق زمانی که به احترام این روز تصمیم به تصویب این تعطیلی را گرفت، تمجید و حمایت میکنیم و از این قلمهای ارزان قیمت و بی ارزش که خواستار لغو این تعطیلی هستند، ابراز تأسف میکنیم.
امام جمعه نجف اشرف ادامه داد: آیا این روزی که خداوند در آن رسالت را کامل کرده، شایستهی تعطیلی برای مسلمانان نیست؟ پسای نمایندگان فرقهگرا، مشکل شما با این موضوع چیست؟ مشکل شما با اسلام است یا با امام علی (علیهالسلام)؟
وی همچنین از آستان مقدس علوی به خاطر رونمایی از تندیس بیعت غدیر که با حمایت آنها ساخته شده بود، تشکر کرد و همچنین از هنرمند، مهندس و گروه سازنده این بنا قدردانی نمود.
حجت الاسلام و المسلمین قبانچی همچنین بازگشت حجاج عراقی از سرزمین وحی را تبریک گفت و برای بقیه دعا کرد تا در پناه خداوند به وطن خود بازگردند. وی از هیئت حج عراق به خاطر کسب مقام اول برای سومین سال تشکر کرد.
وی سپس به مناسبت عید غدیر خم پرداخت و پرسید: عید غدیر چیست؟ و در عید غدیر چه اتفاقی افتاد؟ آیا این یک پروژه احساسی است یا یک پروژه امامت؟ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) وقتی مسلمانان را در گرمای ظهر جمع کرد، چه میخواست به آنها بگوید؟
امام جمعه نجف اشرف پاسخ داد: نبی اکرم (ص) میخواست پیام خداوند متعال را به وسیله جبرئیل ابلاغ کند و آن پیام این است: «الیوم أکملت لکم دینکم وأتممت علیکم نعمتی ورضیت لکم الإسلام دینًا». (امروز دین شما را برایتان به کمال رساندم و نعمتم را بر شما تمام کردم و دین اسلام را بر شما پسندیدم).
حجت الاسلام و المسلمین قبانچی همچنین حادثه اسپایکر در ۱۲ ژوئن را که در آن ۱۷۰۰ نفر از بهترین جوانان عراقی در اقدامی زشت و بزدلانه توسط برخی قبایل تکریتی به شهادت رسیدند، یادآور شد و گفت: آنها با ارتکاب این جنایت وحشیانه، روحیه خبیث اموی و دشمنی با اهل بیت (علیهم السلام) را در خود پرورش دادند. در اینجا مراتب تسلیت خود را به خانوادههای این شهدا ابراز میکنیم و بر شهدا رحمت میفرستیم و این جنایت غیرانسانی را محکوم میکنیم و خداوند متعال را که ما را بر آنها پیروز کرد، ستایش میکنیم.
خطیب جمعه نجف اشرف سپس سالگرد فتوای دفاع مقدس در ۱۳ ژوئن را یادآور شد و گفت: در آن زمان آیت الله العظمی سیستانی، فتوای دفاع را صادر کردند و اظهار داشتند که هر کسی که در این نبرد کشته شود، شهید است، به گونهای که میلیونها جوان به این فتوا لبیک گفتند.
وی افزود: همانطور که ما این یازدهمین سالگرد صدور این فتوا را گرامی میداریم، میگوییم که این فتوا همان چیزی است که عراق را حفظ کرد.
امام جمعه نجف اشرف تصریح کرد: عراق برای همیشه سپاسگزار این فتوا و مرجعیت دینی خواهد بود. تاریخ گواه این موضع مرجعیت دینی خواهد بود، زیرا این فتوا صرفاً یک موضع فقهی نیست، بلکه یک موضع فرهنگی و عاطفی است. این یک موضع و یک عمل قهرمانانه است. قهرمانان این فتوا اول مرجعیت دینی، دوم نیروهای حشد الشعبی و نیروهای امنیتی و سوم مردم عراق هستند.
وی افزود: این فتوا هنوز هم وجود دارد و در روح عراقیها زنده است و عمیقاً در قلبهایشان ریشه دوانده است.
منبع: حوزه نیوز